Pekač za kavu - ručni
Proizvođač: | EKO kapsule |
Proizvođač: | EKO kapsule |
Napravite istinski svježu kavu. S ovim ručnim pržionikom kave možete pržiti svoju svježu kavu kad god želite.
Prženje s ovom vrstom pržionice traje oko 25 minuta i može držati do 200g kave odjednom.
Volite li gorku kavu? Dulje pecite. Volite li kiselu kavu? Peći kraće. Eksperimentirajte s vremenom prženja kako biste otkrili nove okuse kave. S vremenom ćete pronaći pravi recept za pečenje koji vam najviše odgovara.
Prženje kave kod kuće također vam može uštedjeti mnogo novca . 1 kg zelene kave možete kupiti već za 7€.
Na ovoj pečenjari možete ispeći i bademe i manje orahe .
Pržionica kave radi na bazi štednjaka na tekući alkohol , koji ne dimi kada gori. Poboljšani bubanj od nehrđajućeg čelika s integriranim propelerom osigurava ravnomjerno pečenje . Uz trokutastu mrežicu, nećete brinuti o prolijevanju kave jer su rupice dovoljno velike za učinkovito prženje.
Maksimalna količina pržene kave : 200 - 250 g, možete ispeći manju dozu.
Materijal : nehrđajući čelik, drvena ručka.
Težina pakiranja: 942g. Dimenzije pečenjare uključujući ručku (širina x visina x dubina): 210 mm x 230 mm x 150 mm.
Pekač se isporučuje rastavljen i dolazi s priručnikom na engleskom jeziku.
1. Sastavite pečenjaru kao što je prikazano na slici.
2. Napunite plamenik alkoholom i zapalite fitilj . Budite oprezni jer ovo uključuje rad s otvorenom vatrom!
3. U bubanj za prženje dodajte oko 100 g zelene kave , bilo koje marke koju želite.
4. Tijekom pečenja ravnomjerno okrećite bubanj pečenjare. Nakon otprilike 15 minuta , vanjski slojevi zrna će se početi odvajati i kava će postati žućkasta.
5. Nakon otprilike 25 minuta , kava će biti "srednje pržena", sljedećih 5 minuta prženja učinit će kavu "tamno prženom". Vrijeme pečenja je okvirno. Što je kava tamnija, to je manje kisela i više je gorka.
6. Kada je prženje gotovo, stavite kavu na lim za pečenje ili slično i ostavite da se ohladi .